COVID-19/Rejseregler

COVID-19

9. september - Coronavirus (COVID-19) information

Hvis du ikke har et mundbind med, får du et af os 😊

Til trods for at der var mange holdninger på banen, da kravet om brug af mundbind i den danske kollektive trafik blev indført, er det jo gået over al forventning.

Nu gør vi det endnu lettere for vores gæster. Har du ikke et mundbind med, finder vi et til dig, når du køber din billet. Det kan næsten ikke være nemmere.

Gældende regler:
Du skal have mundbindet på, når du skal på og af færgen. Du må tage dit mundbind af på færgerne, når du indtager mad og drikke i vores restaurant- og barområde.

Når du skal igennem vores terminal i Helsingør, skal du også have mundbindet på, bortset fra, når du handler i vores butik (Sundboden). Der er det ikke et krav.
Kravet om brug af mundbind er ikke obligatorisk i vores terminal i Helsingborg. Ej heller på kajen på Hven.

Der er nogle, der ikke er omfattet:
Kravet om mundbind gælder ikke børn under 12 år, for personer med åndedrætsbesvær, nedsat bevidsthedsniveau eller personer med fysiske eller mentale svækkelser eller andet, der gør, at de ikke er i stand til at bære mundbindet eller visir.

Vi har fået nogle henvendelser fra vores gæster, der spørger til, om vi er proaktive i forhold til gæster, der ikke bære mundbind. Altså om vi spørger til, om de mangler mundbind. Det er vi. Vores personale spørger til det, men ofte er der tale om, at de pågældende gæster er omfattet dispensationen på grund af fysiske eller psykologiske helbredsmæssige årsager.

Vi hjælper hinanden i denne tid:
Vi beder vores gæster om at vise hjælpe hinanden og holde god afstand. Og i øvrigt benytte de sprit-stationer, der er opsat rundt omkring på skibene.

Men som altid: Spørg vores personale, hvis I er i tvivl om forholdsregler. Eller skriv til os på [email protected] eller gennem Facebook.

21. august - Coronavirus (COVID-19) information

Covid19/rejseregler

De danske myndighederne har fra lørdag den 22. august gjort det obligatorisk at bære mundbind i den danske kollektive trafik. Det gælder også, når du tager en Sundbus.

Har du ikke selv medbragt mundbind, findes det tilgængeligt ved ombordstigning og ombord fra og med på lørdag.

Du skal have mundbindet på, når du skal på og af færgen. Du må tage dit mundbind af på færgerne, når du indtager mad og drikke.

Når du skal igennem vores terminal i Helsingør, skal du også have mundbindet på, bortset fra når du handler i vores butik ( Sundboden). Der er det ikke et krav.

Kravet om brug af mundbind er ikke obligatorisk i vores terminal i Helsingborg. Ej heller på kajen på Hven.

Kravet om mundbind gælder ikke børn under 12 år, for personer med åndedrætsbesvær, nedsat bevidsthedsniveau eller personer med fysiske eller mentale svækkelser, eller andet der gør, at de ikke er i stand til at bære mundbindet eller visir.

Besætningen, der bevæger sig rundt blandt passagerer, bærer enten visir eller mundbind.

9. juli - Coronavirus (COVID-19) information

SUNDBUSSERNES SIKKERHEDSFORANSTALTNINGER VEDR. CORONA

Sikkerheden for vores gæster og ansatte har Sundbussernes højeste prioritet. Vi følger derfor myndighedernes anbefalinger og guidelines fra både Sverige og Danmark.

For at sikre vores passagerer og besætning bedst muligt, har vi indført følgende ekstraordinære fokusområder med tilhørende procedurer:

 • For at minimere risikoen for spredning af COVID-19 smitte er der opsat information vedrørende forebyggende hygiejne, baseret på sundhedsmyndighedernes udsendte materiale. Informationen er opsat i alle passagerrelaterede områder på vores færger, havne og terminaler.
 • Vi har øget rengøringsfrekvens med stort fokus på desinficering på/i højrisikoområder (Hotspots).
 • Der er øget fokus på antallet af passagerer ombord. Vi sikrer, at reglerne for offentlig transport overholdes.
 • Vi har sikret, at der er øget mulighed for hånddesinficering. Sprit automaterne er placeret i passagerrelaterede områder på vores færger, havne, terminaler og kontorer. Det gøres for at sikre god håndhygiejne.
 • Vi har indført et øget fokus på interne procedurer, relateret til ekstraordinær information for alle medarbejdere vedrørende COVID-19 virussen og mulighederne for at minimere smittespredning.

Vi har dog brug for din hjælp.

Vis hensyn, hold afstand, sikr god håndhygiejne. Hvis du føler dig sløj, skal du blive hjemme. Lad være med at kramme dine medpassagerer og frem for alt: Brug din sunde fornuft.

Lad os hjælpes ad med at skabe en tryg og hyggelig tur.

Med venlig hilsen
Hans Froholdt, direktør

28. juni - Coronavirus (COVID-19) information

Kære kunder

Jeg skal starte med at sige undskyld til jer alle for den forvirring, der har været de sidste dage. En speciel undskyldning til jer, der forgæves rejste til Danmark i dag og måtte vende om.

Jeg fik først at vide at grænsen ville være åben for jer svenskere, der kommer fra Halland, Skåne eller Blekinge. Jeg fik også at vide at jer danskere ikke længere skal i karantæne, når I kommer hjem.

I dag har det vist sig at grænsen er åben, men hvis man er svensker og skal ind i Danmark, skal man skal fremvise en “ren” Coronatest eller man skal underskrive en erklæring om, at man vil få lavet en test og at man går i isolation i Danmark indtil resultatet er klar.

Hvis man er dansker og skal hjem til Danmark efter et besøg i Sverige er anbefalingen fortsat, at man går i karantæne når man kommer hjem.

Det hele drejer sig om at smittetrykket i Halland, Skåne og Blekinge er over “indeks 20” – dvs. mere end 20 smittede for hver 100.000 mennesker.

Konsekvensen er at vi desværre igen må lukke rederiet for en periode foreløbig til og med torsdag d. 2. juli hvor vi får nye tal fra Sverige.

Jeg skal på vegne af os alle i Sundbusserne virkelig beklage denne udvikling. Vi vil så gerne lukke op for jer alle sammen igen. Jeg håber, I vil vente på at vi igen vender tilbage – forhåbentlig snart.

Mange hilsner
Hans Froholdt, direktør

24. juni - Coronavirus (COVID-19) information

Kære alle Sundbusvenner

Vi har nu fået helt overblik over situationen, og vi kan med stor glæde meddele, at vi starter med sejlads med Pernille på lørdag d. 27. juni med første afgang kl 10.00 fra Helsingborg. Sejlplaner er som vanligt til kl. 21.00.

Mere information følger….

Vi glæder os til at se jer alle sammen

Med venlig hilsen
Hans Froholdt, direktør

11. maj - Coronavirus (COVID-19) information

Grundet den aktuelle situation med Coronavirussen (COVID-19) har den danske regering besluttet at fortsætte med at holde landets grænse lukket. Vi forlænger dermed trafikstoppet.

Vi holder dig opdateret via hjemmeside, Facebook og nyhedsbreve.

Vi ses på Sundbusserne!

Med venlig hilsen
Hans Froholdt, direktør

8. april - Coronavirus (COVID-19) information

Grundet den aktuelle situation med Coronavirussen (COVID-19) har den danske regering besluttet at fortsætte med at holde landets grænse lukket indtil 10. maj 2020. Vi forlænger dermed trafikstoppet til samme dato.

Vi holder dig opdateret via hjemmeside, Facebook og nyhedsbreve.

Vi ses på Sundbusserne!

Med venlig hilsen
Hans Froholdt, direktør

15. marts - Coronavirus (COVID-19) information

Coronavirus (COVID-19) information  d. 15. marts 2020.

Som direkte følge af den lukkede grænse imellem Danmark og Sverige er det desværre en realitet at der stort set ikke er passagerer der ønsker eller har mulighed for at sejle over Øresund.

Vi er derfor nødt til at stoppe ruten og lægge vore skibe stille indtil grænserne igen åbnes.

Vi holder alle løbende underrettet via Hjemmeside, facabook og nyhedsmail.

PÅ GENSYN HOS SUNDBUSSERNE – Vi savner jer allerede.

Med venlig hilsen
Hans Froholdt, direktør

14. marts - Coronavirus (COVID-19) information

Coronavirus (COVID-19) information d. 14. marts 2020.

Fra og med d 14. marts kl 12:00 lukker Danmark for grænserne foreløbig i én måned for alle der ikke har et ”Anderkendelsesværdigt fomål”

Anderkendelsesværdigt formål = Personer der gerne må komme ind i Danmark:

✅Personer der bor eller arbejder i Danmark
✅Transport af varer
✅Besøg til nære familiemedlemmer

Sundbusserne ser sig selv som en del af infrastrukturen og vi sejler som planlagt Lørdag d. 14. marts og alle er velkomne ombord både i Danmark og Sverige men hvis man ikke er Dansker eller har et ”anderkendelsesværdigt formål” vil man ikke kunne stå af i Helsingør.

Med venlig hilsen
Hans Froholdt, direktør

13. marts - Coronavirus (COVID-19) information

Sundbusserne sejler som planlagt, men der iværksættes en række initiativer for at tage vare på både passagerer og ansatte i forhold til den aktuelle udfordring med COVID-19.

Vi følger regeringens og sundhedsstyrelsens anbefalinger og guidelines fra både Danmark og Sverige, og vi har konkret iværksat følgende tiltag foreløbig gældende frem til torsdag d. 26. marts 2020:

 • Information vedrørende forebyggende hygiejne baseret på sundhedsstyrelsen
  materiale omkring forhindring af smitte og spredning af virus er opsat på vores færger og i terminaler.
 • Øget rengøringsfrekvens og fokus på interne procedure for blandt andet håndhygiejne for at forhindre smitte og spredning af virus.
 • Det sikres, at der maksimalt er op til 100 passagerer samlet i et passagerområde på skibene.
 • Planlagt Vinsmagningsarrangement onsdag d. 25. marts er aflyst.
 • Øresunds Bingo Banko Klub meddeler, at de aflyser Bingo d. 15/3, 16/3, 22/3 og 23/3.

 

Med venlig hilsen
Hans Froholdt, direktør