COVID-19/Rejseregler

COVID-19

Vedr. COVID-19 - opdateret 9. februar 2022

9. februar 2022
Fra 9. februar skal du ikke mere kunne fremvise coronapas ved indrejse til Sverige, fra Danmark.

Da restriktioneren ændres løbende, opfordrer vi til at du følger med her:
https://polisen.se/om-polisen/polisens-arbete/granspolisen/sa-paverkas/

Sverige hæver også alle andre restriktioner fra 9. februar.

21. januar 2022
Fra 21. januar 2022 skal du kunne fremvise et gyldigt EU-coronapas – eller tilsvarende anden dokumentation på, at du enten er fuldvaccineret, tidligere smittet eller testet i henhold til gældende frister og krav – ved indrejse i Sverige.

Da restriktioneren ændres løbende, opfordrer vi til at du følger med her:

https://polisen.se/om-polisen/polisens-arbete/granspolisen/sa-paverkas/

27. december 2021

Fra 28/12 kræver Sverige en negativ Coronatest, der ikke må være ældre end 48 timer. Og dette gælder uanset om man er vaccineret eller tidligere smittet.

Da restriktioneren ændres løbende, opfordrer vi til at du følger med her:

https://polisen.se/om-polisen/polisens-arbete/granspolisen/sa-paverkas/

21. december 2021

Fra dd. har Sverige indført krav om Coronapas for alle indrejsende, også fra Danmark.

Da restriktioneren ændres løbende, opfordrer vi til at du følger med her:

https://polisen.se/om-polisen/polisens-arbete/granspolisen/sa-paverkas/

11. oktober 2021

Sverige er som udgangspunkt åbent for dansker, men da danske myndigheder løbende opdaterer restriktionerne anbefaler vi, at du holder dig orienteret på myndighedernes Corona-side – her

For danske statsborgere, der rejser ind i Sverige, gælder følgende
Gældende fra den 31. maj 2021 har Sverige

 • ophævet krav om negativ Covid-19 test for besøgende fra Norden, og det er igen muligt at rejse ind i Sverige helt uden rejserestriktioner
 • fra 3. juli skal du ikke mere i karantæne, når du kommer retur til Danmark efter rejse til Sverige

 

Opdateret 15. juni, 2021:

For svenske statsborgere, der rejser ind i Danmark gælder følgende:
Vil du i land i Helsingør og/eller gå på restaurant/café/bar i Danmark skal du

 • dokumentere, at du er fuldt vaccineret, eller
 • vise en negativ test, som er taget for mindre end 48 timer siden, eller
 • tage en gratis test på Helsingør Station (ved siden af Sundbussernes terminal). Det er ikke nødvendigt at bestille tid. Husk ID
 • Bor du i Skåne, Halland, Blekinge eller Västra Götaland, er der ikke krav om karantæne

For danske statsborgere, der rejser ind i Sverige, gælder følgende
Gældende fra den 31. maj 2021 har Sverige ophævet krav om negativ Covid-19 test for besøgende fra Norden, og det er igen muligt at rejse ind i Sverige helt uden rejserestriktioner.

Vær opmærksom på, at der kan være restriktioner, når du kommer retur til Danmark. Find dem på Corona-siden – her!

Opdaterede rejsevejledninger pr den 22-10-2020:

Udenrigsministeriet  fraråder nu også alle ikke-nødvendige rejser til regionerne Norrbotten, Skåne, Sörmland og Västra Götaland i tillæg til regionerne Blekinge, Dalarna, Gotland, Halland, Jämtland Härjedalen, Jönköping, Kronoberg, Stockholm, Uppsala, Västmanland, Örebro og Östergötland, fordi disse regioner ikke opfylder kriterierne for lave smittetal i modellen for rejsevejledninger for EU- og Schengenlande.

Udenrigsministeriet skriver videre: Hvis du allerede i dag opholder dig i Norrbotten, Skåne, Sörmland eller Västra Götaland, kan du blive, indtil din ferie er slut. Du bør dog være særligt opmærksom på at følge vores rejseråd i en tid med COVID-19 for at minimere risikoen for at blive smittet med coronavirus/COVID-19.

Du bør derudover lade dig teste for COVID-19 efter hjemkomst, men du opfordres ikke til at følge sundhedsmyndighedernes retningslinjer for selvisolation i 14 dage efter hjemkomst.

Hvis du fra i dag vælger at rejse til regionerne, hvortil vi fraråder alle ikke-nødvendige rejser, opfordres du kraftigt til at følge sundhedsmyndighedernes retningslinjer for selvisolation i 14 dage efter hjemkomst.

Vi bearbejder løbende de oplysninger vi får– både fra den danske og den svenske side af Sundet – og opdaterer siden her.

10 oktober - Coronavirus (COVID-19) information

Sverige kategoriseres ikke længere som ”åbent”, fordi Sverige som helhed ikke opfylder kriterierne for lave smittetal i modellen for rejsevejledninger for EU- og Schengenlande, træder en regional model for rejsevejledningerne i kraft.

Det betyder, at rejsevejledningen i stedet vil afhænge af antallet af nye smittetilfælde i hver enkelt region. Det giver mulighed for at åbne for rejser til og fra regioner, der opfylder kriterierne for lave smittetal, imens vi fortsat fraråder alle ikke-nødvendige rejser til regioner, der ikke opfylder kriterierne for lave smittetal.

Det drejer sig om Blekinge, Halland, Jämtland, Häriedalen, Kronoberg, Stockholm, Uppsala, Västmanland, Örebro.

Når den regionale model for et nordisk land træder i kraft, er ophold i egen ødegård eller lignende og transit i orange regioner undtaget. Hvis du tager ophold i egen ødegård eller lignende, er du derfor heller ikke omfattet af opfordringen til at følge sundhedsmyndighedernes retningslinjer for selvisolation i 14 dage efter hjemrejse.

 

9. september: Hvis du ikke har et mundbind med, får du et af os 😊

Til trods for at der var mange holdninger på banen, da kravet om brug af mundbind i den danske kollektive trafik blev indført, er det jo gået over al forventning.

Nu gør vi det endnu lettere for vores gæster. Har du ikke et mundbind med, finder vi et til dig, når du køber din billet. Det kan næsten ikke være nemmere.

Gældende regler:
Du skal have mundbindet på, når du skal på og af færgen. Du må tage dit mundbind af på færgerne, når du indtager mad og drikke i vores restaurant- og barområde.

Når du skal igennem vores terminal i Helsingør, skal du også have mundbindet på, bortset fra, når du handler i vores butik (Sundboden). Der er det ikke et krav.
Kravet om brug af mundbind er ikke obligatorisk i vores terminal i Helsingborg. Ej heller på kajen på Hven.

 

Der er nogle, der ikke er omfattet:
Kravet om mundbind gælder ikke børn under 12 år, for personer med åndedrætsbesvær, nedsat bevidsthedsniveau eller personer med fysiske eller mentale svækkelser eller andet, der gør, at de ikke er i stand til at bære mundbindet eller visir.

Vi har fået nogle henvendelser fra vores gæster, der spørger til, om vi er proaktive i forhold til gæster, der ikke bære mundbind. Altså om vi spørger til, om de mangler mundbind. Det er vi. Vores personale spørger til det, men ofte er der tale om, at de pågældende gæster er omfattet dispensationen på grund af fysiske eller psykologiske helbredsmæssige årsager.

Vi hjælper hinanden i denne tid:
Vi beder vores gæster om at vise hjælpe hinanden og holde god afstand. Og i øvrigt benytte de sprit-stationer, der er opsat rundt omkring på skibene.

Men som altid: Spørg vores personale, hvis I er i tvivl om forholdsregler. Eller skriv til os på info@sundbusserne.dk eller gennem Facebook.

21. august - Coronavirus (COVID-19) information

Covid19/rejseregler

De danske myndighederne har fra lørdag den 22. august gjort det obligatorisk at bære mundbind i den danske kollektive trafik. Det gælder også, når du tager en Sundbus.

Har du ikke selv medbragt mundbind, findes det tilgængeligt ved ombordstigning og ombord fra og med på lørdag.

Du skal have mundbindet på, når du skal på og af færgen. Du må tage dit mundbind af på færgerne, når du indtager mad og drikke.

Når du skal igennem vores terminal i Helsingør, skal du også have mundbindet på, bortset fra når du handler i vores butik ( Sundboden). Der er det ikke et krav.

Kravet om brug af mundbind er ikke obligatorisk i vores terminal i Helsingborg. Ej heller på kajen på Hven.

Kravet om mundbind gælder ikke børn under 12 år, for personer med åndedrætsbesvær, nedsat bevidsthedsniveau eller personer med fysiske eller mentale svækkelser, eller andet der gør, at de ikke er i stand til at bære mundbindet eller visir.

Besætningen, der bevæger sig rundt blandt passagerer, bærer enten visir eller mundbind.

9. juli - Coronavirus (COVID-19) information

SUNDBUSSERNES SIKKERHEDSFORANSTALTNINGER VEDR. CORONA

Sikkerheden for vores gæster og ansatte har Sundbussernes højeste prioritet. Vi følger derfor myndighedernes anbefalinger og guidelines fra både Sverige og Danmark.

For at sikre vores passagerer og besætning bedst muligt, har vi indført følgende ekstraordinære fokusområder med tilhørende procedurer:

 • For at minimere risikoen for spredning af COVID-19 smitte er der opsat information vedrørende forebyggende hygiejne, baseret på sundhedsmyndighedernes udsendte materiale. Informationen er opsat i alle passagerrelaterede områder på vores færger, havne og terminaler.
 • Vi har øget rengøringsfrekvens med stort fokus på desinficering på/i højrisikoområder (Hotspots).
 • Der er øget fokus på antallet af passagerer ombord. Vi sikrer, at reglerne for offentlig transport overholdes.
 • Vi har sikret, at der er øget mulighed for hånddesinficering. Sprit automaterne er placeret i passagerrelaterede områder på vores færger, havne, terminaler og kontorer. Det gøres for at sikre god håndhygiejne.
 • Vi har indført et øget fokus på interne procedurer, relateret til ekstraordinær information for alle medarbejdere vedrørende COVID-19 virussen og mulighederne for at minimere smittespredning.

Vi har dog brug for din hjælp.

Vis hensyn, hold afstand, sikr god håndhygiejne. Hvis du føler dig sløj, skal du blive hjemme. Lad være med at kramme dine medpassagerer og frem for alt: Brug din sunde fornuft.

Lad os hjælpes ad med at skabe en tryg og hyggelig tur.

Med venlig hilsen
Hans Froholdt, direktør

28. juni - Coronavirus (COVID-19) information

Kære kunder

Jeg skal starte med at sige undskyld til jer alle for den forvirring, der har været de sidste dage. En speciel undskyldning til jer, der forgæves rejste til Danmark i dag og måtte vende om.

Jeg fik først at vide at grænsen ville være åben for jer svenskere, der kommer fra Halland, Skåne eller Blekinge. Jeg fik også at vide at jer danskere ikke længere skal i karantæne, når I kommer hjem.

I dag har det vist sig at grænsen er åben, men hvis man er svensker og skal ind i Danmark, skal man skal fremvise en “ren” Coronatest eller man skal underskrive en erklæring om, at man vil få lavet en test og at man går i isolation i Danmark indtil resultatet er klar.

Hvis man er dansker og skal hjem til Danmark efter et besøg i Sverige er anbefalingen fortsat, at man går i karantæne når man kommer hjem.

Det hele drejer sig om at smittetrykket i Halland, Skåne og Blekinge er over “indeks 20” – dvs. mere end 20 smittede for hver 100.000 mennesker.

Konsekvensen er at vi desværre igen må lukke rederiet for en periode foreløbig til og med torsdag d. 2. juli hvor vi får nye tal fra Sverige.

Jeg skal på vegne af os alle i Sundbusserne virkelig beklage denne udvikling. Vi vil så gerne lukke op for jer alle sammen igen. Jeg håber, I vil vente på at vi igen vender tilbage – forhåbentlig snart.

Mange hilsner
Hans Froholdt, direktør

24. juni - Coronavirus (COVID-19) information

Kære alle Sundbusvenner

Vi har nu fået helt overblik over situationen, og vi kan med stor glæde meddele, at vi starter med sejlads med Pernille på lørdag d. 27. juni med første afgang kl 10.00 fra Helsingborg. Sejlplaner er som vanligt til kl. 21.00.

Mere information følger….

Vi glæder os til at se jer alle sammen

Med venlig hilsen
Hans Froholdt, direktør

11. maj - Coronavirus (COVID-19) information

Grundet den aktuelle situation med Coronavirussen (COVID-19) har den danske regering besluttet at fortsætte med at holde landets grænse lukket. Vi forlænger dermed trafikstoppet.

Vi holder dig opdateret via hjemmeside, Facebook og nyhedsbreve.

Vi ses på Sundbusserne!

Med venlig hilsen
Hans Froholdt, direktør

8. april - Coronavirus (COVID-19) information

Grundet den aktuelle situation med Coronavirussen (COVID-19) har den danske regering besluttet at fortsætte med at holde landets grænse lukket indtil 10. maj 2020. Vi forlænger dermed trafikstoppet til samme dato.

Vi holder dig opdateret via hjemmeside, Facebook og nyhedsbreve.

Vi ses på Sundbusserne!

Med venlig hilsen
Hans Froholdt, direktør

15. marts - Coronavirus (COVID-19) information

Coronavirus (COVID-19) information  d. 15. marts 2020.

Som direkte følge af den lukkede grænse imellem Danmark og Sverige er det desværre en realitet at der stort set ikke er passagerer der ønsker eller har mulighed for at sejle over Øresund.

Vi er derfor nødt til at stoppe ruten og lægge vore skibe stille indtil grænserne igen åbnes.

Vi holder alle løbende underrettet via Hjemmeside, facabook og nyhedsmail.

PÅ GENSYN HOS SUNDBUSSERNE – Vi savner jer allerede.

Med venlig hilsen
Hans Froholdt, direktør

14. marts - Coronavirus (COVID-19) information

Coronavirus (COVID-19) information d. 14. marts 2020.

Fra og med d 14. marts kl 12:00 lukker Danmark for grænserne foreløbig i én måned for alle der ikke har et ”Anderkendelsesværdigt fomål”

Anderkendelsesværdigt formål = Personer der gerne må komme ind i Danmark:

✅Personer der bor eller arbejder i Danmark
✅Transport af varer
✅Besøg til nære familiemedlemmer

Sundbusserne ser sig selv som en del af infrastrukturen og vi sejler som planlagt Lørdag d. 14. marts og alle er velkomne ombord både i Danmark og Sverige men hvis man ikke er Dansker eller har et ”anderkendelsesværdigt formål” vil man ikke kunne stå af i Helsingør.

Med venlig hilsen
Hans Froholdt, direktør

13. marts - Coronavirus (COVID-19) information

Sundbusserne sejler som planlagt, men der iværksættes en række initiativer for at tage vare på både passagerer og ansatte i forhold til den aktuelle udfordring med COVID-19.

Vi følger regeringens og sundhedsstyrelsens anbefalinger og guidelines fra både Danmark og Sverige, og vi har konkret iværksat følgende tiltag foreløbig gældende frem til torsdag d. 26. marts 2020:

 • Information vedrørende forebyggende hygiejne baseret på sundhedsstyrelsen
  materiale omkring forhindring af smitte og spredning af virus er opsat på vores færger og i terminaler.
 • Øget rengøringsfrekvens og fokus på interne procedure for blandt andet håndhygiejne for at forhindre smitte og spredning af virus.
 • Det sikres, at der maksimalt er op til 100 passagerer samlet i et passagerområde på skibene.
 • Planlagt Vinsmagningsarrangement onsdag d. 25. marts er aflyst.
 • Øresunds Bingo Banko Klub meddeler, at de aflyser Bingo d. 15/3, 16/3, 22/3 og 23/3.

 

Med venlig hilsen
Hans Froholdt, direktør