fbpx
Nyt fra Sundbusserne

Onsdag d. 29 juli er der gratis færgefart til den gamle danske ø Hven!

By 27/07/2020 No Comments

Rederidirektør Hans Froholdt, Sundbusserne:

”De danske øer får mange gæster i år på grund af corona-pakken, der giver mulighed for gratis færgefart. Vi får ikke gavn af den pakke, da Hven er en svensk ø. Men vi synes alligevel at københavnerne og Hven, skal have mulighed for at møde hinanden. Vi sejler gratis fra København til Hven på onsdag!”

 De danske øer oplever i år et voldsomt boom i antallet af gæster. Det skyldes overvejende, at regering i forbindelse med sommerens corona-pakker har skabt mulighed for gratis færgefart til alle danske småøer.

Det lille rederi i Helsingør, Sundbusserne, der blandt andet sejler mellem fra henholdsvis København og Helsingør til Hven har, til trods for de ikke er en del af den omtalte corona-pakke, besluttet at gøre onsdag den 29-7 til en ”sejl gratis til Hven-dag”. 

”Hven er en fantastisk lille ø midt i Øresund. Man kan cykle den rundt på 90 minutter. Så har du også set tre små havne og fire små bysamfund, et top-moderne og verdenskendt destilleri, astrologen Tycho Brahes museum, middelalderkirken Sankt Ibb, mange små cafeer og restauranter, hvoraf mange af den tager udgangspunkt i de råvarer, der er på Hven. Hvorfor skal ikke også Hven, der har så meget at byde på, blive gæstet af de danske turister?”, siger direktøren for Sundbusserne, Hans Froholdt.

De gratis billetter til Hven den 29. juli skal bookes på visithven.dk/billetter. Her kan også oplevelsespakker, cykler på Hven og forplejning tilkøbes.

Hans Froholdt fortæller videre, at Sundbusserne siden den 9. juli har sejlet som før corona-perioden. Danskerne skal ikke i karantæne, når de kommer fra udvalgte len i Sverige. Skåne, som Helsingborg og Hven er en del af, var en af de første områder, man åbnede for. Smittetrykket er lavt i Skåne. 

”Vi oplever desværre stadig megen usikkerhed om reglerne for at tage til Sverige. Man skal ikke i karantæne, når man kommer retur fra Hven eller Helsingborg.” 

Sundbusserne, der har ligget stille den halve sæson, har siden åbningen af Skåne i Sverige givet den gas. Sundbussernes ordinære rutefart mellem Helsingør og Helsingborg, fra centrum til centrum, er genoptaget på fuld kraft. Sundbusserne arbejder også løbende med små og store events. Torsdag og søndag er der aftenhyggeture på sundet, hvor man fra kan bestille platter og smørrebrød, mens man i ro og mag sejler fra Helsingborg til Helsingør, inden man stikker en tur til Hven og tilbage samme vej. Sundbusserne arrangerer Live-musik ombord i weekenderne, lejlighedsvise vinsmagninger og meget andet.

Sidste skud på stammen er sommerruten mellem København og Helsingør med færgen Lea Elizabeth. 

”Det ligger i hele filosofien for rederiet at blive ved med at tænke nyt og prøve ting af. Her midt i corona-tiden er det vigtigere end nogensinde. Alle vores aktiviteter arbejder sig stille og roligt op efter nedlukningen. Det er en god ide at bestille i forvejen for at være sikker på at kunne få plads. Vores eksperiment med sommerruten mellem København og Helsingør nærmere sig en succes. I lørdags kunne vi melde udsolgt på en afgang,” slutter Hans Froholdt. 

 

Oplysninger om Hven og muligheder for aktiviteter på Hven kan ses på Visithven.dk.

Billetter kan bookes på visithven.dk/billetter

 

Oplysninger om alle Sundbussernes aktiviteter kan ses på Sundbusserne.dk.

Bookning af billetter på book.sundbusserne.dk

BOOK BILLET
Kurv Billet fjernet. Fortryd
  • Ingen billetter bestilt endnu.
+
X