Udflugter

Fantastiske oplevelser i Sverige for hele familien

Sundbusserne arbejder tæt sammen med oplevelsessteder i Sverige.
Nogle er så tæt på, at du bare kan gå, til andre kan man cykle eller tage bus og tog.

Vi har indgået nogle aftaler med oplevelsesstederne i Helsingborg, hvor du kan få rabatter på indgange. Se hvilke steder vi har indgået en aftale med på vores side om Samarbejdsaftaler.

Husk at du kan købe bus-billetter til Skånetrafikken i vores terminal i Helsingør.

Du er altid velkommen til at spørge vores personale om, hvilke udflugtsmuligheder, der er i Helsingborg.

De står altid klar til at hjælpe dig, hvis du har nogle spørgsmål.

Toy World Sweden

Toy World Sweden ligger 10 minutters gang fra Sundbusterminalen. Her finder du legetøj fra 4 årtier. Du finder alt det, du har leget med sammen med dine børn og børnebørn. Her er blandt andet Lego, Barbie, Playmobil, Star Wars og et legerum.

Toy World er en moderne oplevelsesattraktion og et sted, der sætter gang i børnenes fantasi. De synes helt sikkert, at det er sjovt at aktivere de mange udstillinger ved hjælp af knapper – en nostalgisk oplevelse.

Man kan også tage bus 1, 7 eller 22, og så kommer man nemt dertil.

Få 20% rabat på din entrébillet for både børn og voksne ved fremvisning af gyldig sundbus-billet.

​Se mere på www.toyworld.se

Tropikariet

Tropiske dyr fra hele verden. Hvis man er interesseret i hajer, krokodiller, krybdyr, aber og andre tropiske dyr, er Tropikariet et besøg værd. På i alt 1.500 kvm fordelt på flere etager kan man bl.a. opleve et koralrev med syv revhajer, en sydamerikansk tropisk jungle samt dyr fra Madagaskar.

Tropikariet ligger 1,7 km fra Sundbusterminalen Helsingborg og med bus nr. 1, 7 eller 22, kommer man nemt dertil.

Få 20% rabat på din entrébillet for både børn og voksne ved fremvisning af gyldig sundbus-billet.

​Se mere på www.tropikariet.com

Sofiero Classic

Gæster, der sejler med Sundbusserne kan få rabat på entrebilletten til Sofiero Classic.

​Hvis man viser en Sundbusbillet fra samme dag, får man SEK 40 i rabat på entréen.

​Der bliver opvisninger med køretøjer, aktiviteter for børnene og musikunderholdning – en hel dag for hele familien.

​Se mere på www.sofiero.se

Sofiero

Sofiero’s historie starter i 1866, hvor kronprins Oscar og hustru Sophia af Nassau flytter ind i det nybyggede sommerslot ”Sofiero”.

Slottet var herefter ejet af den Royale familie sidst af Kong Gustav Adolf VI, som havde stor interesse i haver, helt specifikt Rhododendron og han plantede mere end 5.000 planter og 400 forskellige slags.

I 1973 testamenterede kongen Sofiero til Helsingborg by, som siden har sikret, at de skønne haver er bevaret og videreudviklet. Slotsparken er åben for publikum i sommerhalvåret– absolut en rejse værd.

Sundbusserne har etableret et samarbejde med Sofiero. Du kan købe en fuld pakkerejse, der inkluderer billet til skibet og den lokale bus, som holder lige uden for Sundbussernes terminal i Helsingborg og til parken.

Sofiero sælges kun i Danmark

Se mere http://www.sofiero.se.

Frederiksdal

Fredriksdal er et af Sveriges største frilands- og havemuseer med omkring 50 historiske bygninger, havehistorie, herregårdsmiljø, almuekultur og gamle håndværk.

På de i alt 36 hektar kan man opleve en lang række havetyper samt marker, enge og naturtyper, der er typiske for forskellige dele af Skåne. Se også den smukke Rosenhave med 500 forskellige arter flere fra før 1920.

Året rundt er der masser af oplevelser som rundvisninger, teater og julemarked.

Frederiksdal ligger 2 km nordøst for Helsingborg og kommer nemt dertil med bus 1, 7 eller 22.

​Se mere på www.fredriksdal.se​

Kernen - Helsingborg Slot

”Kernen” er et højt tårn lige midt i byen og kun få hundrede meter fra havnen og Sundbussernes terminal. Tårnet blev bygget i 1300-tallet som en del af en større borg.

I dag er Kernen Helsingborg’s varemærke, og det er muligt at komme op i tårnet, hvorfra man har en fantastisk udsigt over byen og Øresund.

Shopping i Väla

Kun 6 km fra havnen finder du Väla Centrum med 180 butikker under samme tag. Her finder du alt fra internationale tøjmærker til lokale trend butikker.

Det er muligt at tage med en lokal bus til Väla – billetter køber du enten i Sundbussernes Helsingør terminal eller Helsingborg terminal.

​https://www.vala.se/

Dunkers Kulturhus

Det kulturelle center Dunkers Kulturhus ligger på kajpromenaden i det centrale Helsingborg ca. 200 meter fra Sundbusterminalen, med den smukkeste udsigt over havnen.

Kulturhuset er tegnet af den danske arkitekt Kim Utzon og opkaldt efter industrimanden Henry Dunker (1870–1962), som var en af Sveriges rigeste.

Dunkers Kulturhus er et center for kunst og kultur: samtidskunst, historieformidling, debatter, scenekunst og meget andet. Kulturhuset rummer et kunstmuseum med skiftende udstillinger, teaterscene, en koncertsal med 360 pladser, Helsingborgs Kulturskole, café, butik, lokalhistorisk udstilling, m.v.

https://dunkerskulturhus.se/

Partnere i Helsingborg